vrijdag 17 mei 2013

Michael Jackson, Nirvana en Jazz

Zoals velen van ons, ben ik niet opgegroeid met jazz muziek. Wat dat betreft was ik graag ergens midden jaren '40 geboren.... Als ik kind was ik vooral groot fan van Michael Jackson (er bestaan opnames van mij op 3-jarige leeftijd fanatiek 'Beat it' meezingend in peuter 'Engels'......) en later als tiener heb ik mijn cd-collectie vooral aangevuld met Nirvana albums. Jazz, een totaal andere tak van sport, ontdekte ik pas toen ik op de locale muziekschool gitaarlessen begon te volgen en ik op zoek was naar 'echte goede' gitaarmuziek. Door mijn gitaardocenten kwam ik in aanraking met muziek van grootmeesters als Wes Montgomery, Joe Pass, Pat Metheny, John Scofield en Kurt Rosenwinkel. Ik was meteen verkocht. Nu blijkt dat je Nirvana heel smaakvol samen kunt brengen met jazz......nee geen Paul Anka (!)....luister maar gewoon even naar het onderstaande filmpje. 




Caroline
www.freshjazz.nl

maandag 13 mei 2013

Chet Baker

Het is vandaag 25 jaar geleden dat Chet Baker uit een Amsterdam's hotel viel. 






Caroline
www.freshjazz.nl

zondag 12 mei 2013

Fresh Jazz Agency geeft vrijkaarten weg voor de Comedy Colors Club 15 mei 2013

Fresh Jazz Agency mag een aantal vrijkaarten weggeven voor de Comedy Colors Club in Den Haag voor woensdag 15 mei a.s. Wil jij hier bij zijn? Laat het ons weten!

Caroline
www.freshjazz.nl
info@freshjazz.nl

zaterdag 11 mei 2013

Als jazz, wereldmuziek en klassieke muziek samen komen......

Als verschillende muziekstijlen elkaar ontmoeten, krijgt dit zeker mijn aandacht. Zo ook dit project Muzyka van een aantal jaren geleden van zangeres Francien van Tuinen en gitarist Jesse van Ruller. Twee van mijn favoriete jazz musici in Nederland. Naar mijn idee een meer dan geslaagde 'mix' van jazz, wereld- en klassieke muziek. Een prachtige cd die ik nog dagelijks beluister. Hier een opname in het programma Vrije Geluiden:



Caroline
www.freshjazz.nl

vrijdag 10 mei 2013

Genieten in De Doelen Rotterdam

Het was weer mooi vanavond. Maria Mendes & Band in De Doelen Rotterdam met een super line up bestaande uit Karel Boehlee, Jeroen Vierdag, Wim Dijkgraaf en Joost van Schaik. 


Caroline

woensdag 8 mei 2013

Jazz zangeres Maria Mendes & Band in de Doelen - 10 mei 2013

Vrijdag 10 mei a.s. speelt een van mijn favoriete jazz zangeressen van dit moment in de Doelen Rotterdam: Maria Mendes & Band. De sympathieke Portugese zangeres maakt op dit moment een wereldtournee om haar debuut album Along the Road te promoten. Een prachtige album overigens die je als jazz liefhebber gewoon in je collectie zou moeten hebben..... In 2009 won ze al het Jazz vocalisten concours en in 2010 was ook Quincy Jones op het Montreux Jazz Festival razend enthousiast over haar. Ik heb mij laten vertellen dat er in de komende periode nog iets 'groots' zal worden aangekondigd....hierbij alvast een voorproefje en tot vrijdag!


Caroline
www.freshjazz.nl



dinsdag 7 mei 2013

Fresh Jazz Agency blog is geboren!

Het Fresh Jazz Agency blog is geboren! 

Momenteel zijn wij (de web developer en ik) bij Fresh Jazz Agency druk bezig met de voorbereidingen voor het lanceren van de nieuwe website waarop o.a. nieuw materiaal van onze jazz artiesten te zien en te horen zal zijn. Ook kan ik alvast verklappen dat we een nieuwe jazz artiest zullen presenteren. Het web design is eens flink onder handen genomen door Webdesign Liluc en het mooie nieuwe logo is ontworpen door Rutger Floor. Ik ben er erg blij mee en ik kan niet wachten tot alles online is. 

Caroline